top of page

GRÖNSAKSPRENUMERATION

Tre_kassar.jpg

FÄRSKA GRÖNSAKER VARJE VECKA
FRÅN DIN LOKALA GRÖNSAKSODLARE!

 • Vill du äta närodlade, nyskördade och otroligt smakrika grönsaker varje vecka från juli till oktober?

 

 • Tycker du att det är viktigt att dina grönsaker är odlade utan gifter, onödigt emballage, långa transporter och mellanhänder?

 

 • Är du redo att lära dig mer om att äta efter säsong och få möjlighet att testa grönsaker som du inte hittar i butik?

Då ska du ta chansen att knipa en av årets grönsaksprenumerationer!

Tänk dig att varje vecka under fyra månader hämta upp en kasse färska, smakrika grönsaker, odlade och skördade av din lokala grönsaksodlare.

Prenumerera på en utvald mix av säsongens grönsaker varje vecka från sista veckan i juni till och med oktober ut. Hela 18 veckor totalt.

Varje vecka erbjuds 6-8 väl utvalda grönsaker i en fin mix av basgrönsaker, bladgrönsaker, lök, krydda/smaksättning och något mindre vanligt. Några av grönsakerna är obligatoriska (exempelvis när det är hög skörd av brytbönor ingår det i allas grönsaksmix), och några grönsaker kommer vara valbara. Exempel på vad de olika grönsakerna kan vara:

 

BASGRÖNSAKER som de flesta känner till och är vana att använda

 • tomat, gurka, paprika

 • rotfrukter (morötter, betor, kålrot, rotselleri, palsternacka ...)

 • baljväxter (brytbönor, sockerärtor)

 • zucchini/squash

 • huvudkål (vitkål, rödkål, savoykål)

 

BLADGRÖNSAKER

 • huvudsallat, grönkål, svartkål, mangold

LÖK

 • gul lök, röd lök, rosa lök, silverlök, knipplök, salladslök, purjolök, gräslök ...

SMAKSÄTTNING

 • färska örter, chili, vitlök

SPECIALGRÖNSAKER

 • spetskål, selleri, broccoli, blomkål, aubergine, rädisor, majs, pumpa, kålrabbi, majrova, salladskål, pak choi, daikon, bondbönor, savoykål, brysselkål, bifftomater, fänkål, physalis, vindruvor ... 

 

OBSERVERA! Tillgången i odlingen styr innehållet, och klimatet styr tillgången i odlingen. Utifrån vad som finns skördeklart för veckan sätter jag ihop en bra mix med grönsaker! Det finns alltid möjlighet att komplettera veckans kasse med fler grönsaker på plats under gårdsförsäljningen på torsdagar och under helgens självbetjäningen i gårdsbutiken.

PRIS 250kr/vecka

Förskottsbetalning på 1000kr betalas vid bokning.

Vill du betala hela säsongen direkt får du 250kr i rabatt.

Du betalar 4 250 kr (ord. pris 4 500 kr)

Exempel på grönsakskassar från säsongen 2023:

GRÖNSAKSPRENUMERATION 2024
v27.jpg

Grönsakskasse vecka 27

v30.jpg

Grönsakskasse vecka 30

v28.jpg

Grönsakskasse vecka 28

v31.jpg

Grönsakskasse vecka 31

v29_edited.jpg

Grönsakskasse vecka 29

v32.jpg

Grönsakskasse vecka 32

v33.jpg

Grönsakskasse vecka 33

v36.jpg

Grönsakskasse vecka 36

v34.jpg

Grönsakskasse vecka 34

v37.jpg

Grönsakskasse vecka 37

v35.jpg

Grönsakskasse vecka 35

v39.jpg

Grönsakskasse vecka 39

DU FÅR OCKSÅ ...

 • ett sms varje vecka där jag presenterar innehållet i veckans kasse samt bifogar en länk till hemsidan där du hittar:

  • information om alla grönsaker som är med under säsongen.

  • tillagningstips, förvaringstips och råd om hur man exempelvis kan torka, frysa in eller förädla de grödor som är lämpliga för detta.

  • tips på recept som passar veckans grönsakskombination.

  • information om vad som sker i odlingen just nu och eventuella ändringar. 

BOKA DIN GRÖNSAKSPRENUMERATION

Du bokar din prenumeration genom att fylla i formuläret nedan. Skriv gärna kort om hur ditt hushåll ser ut (hur många ni är som ska äta av grönsakerna och ungefärlig ålder) samt i vilket område du bor, så jag får en uppfattning om vilka ni som prenumererar är och hur stort mitt upptagningsområde är.

HUR FUNKAR DET?

VARFÖR SKA MAN PRENUMERERA PÅ GRÖNSAKER?

Förutom att du får superfärska, närodlade och smakrika grönsaker varje vecka under hela säsongen, och att du får lära dig äta verkligen äta efter lokal säsong, så finns det några andra viktiga aspekter. När man väljer att prenumerera på mina grönsaker ger man mitt företag en viss stabilitet och ekonomisk hållbarhet. Jag vet att ett visst antal kunder kommer varje vecka för sina grönsaker, och jag vet därmed att det jag odlar och skördar går åt. Utan prenumeranter skulle jag antingen få skörda och tillhandahålla färre grönsaker i butiken eller stå med ett enormt svinn av osålda grönsaker varje vecka. Det finns inte ekonomiskt utrymme för den typen av svinn i ett småskaligt företag som Timmervikens Skafferi.

HUR LÄNGE GÄLLER PRENUMERATIONEN?
Säsongen är 18 veckor och startar vecka 26 (27 juni) och slutar vecka 43 (24 oktober). 

TILL HUR MÅNGA PERSONER ÄR KASSEN ANPASSAD?

Det beror helt och hållet på hur mycket grönsaker du/ni äter! Jag har prenumeranter som är en person i hushållet, två vuxna, en vuxen med två barn, två vuxna med småbarn, två vuxna med tonåringar... Ibland kan det vara enklare för två vuxna att äta en kasse grönsaker jämfört med en familj med små barn. Ta en titt på bilderna från förra årets grönsakskassar och skapa dig en uppfattning om innehållet.

VART OCH NÄR HÄMTAR JAG MINA GRÖNSAKER?
Här finns två alternativ:

 1. Du hämtar dina grönsaker hos Timmervikens Skafferi torsdag kl. 16-19 då gårdsförsäljningen är öppen med Josefina på plats. Du plockar själv ihop dina grönsaker utifrån en lista som finns uppsatt. Det finns ofta papperskassar att tillgå, men ta gärna till vana att ta med egen kasse.

 2. Om du inte kan komma torsdagar går det bra att hämta upp grönsakerna i gårdsbutiken fre-sön kl.10-20. I detta fall packas grönsakerna in i en box i ett kylskåp, och du hämtar när det passar dig. Observera att om du hämtar under fre-sön har du inte samma valfrihet, utan Josefina packar ihop en mix av det som finns att välja på för veckan.

KAN JAG FÅ GRÖNSAKERNA HEMLEVERERADE?

Nej, tyvärr går det inte få hemleverans, och det beror på att jag är ensam i företaget och hinner helt enkelt inte med utkörningar. Däremot brukar det finnas några prenumeranter utanför Timmervik, och vill du att jag sammanstrålar er för att kunna turas om att hämta grönsakerna säger du bara till. 

 

VILKA GRÖNSAKER INNEHÅLLER KASSEN OCH HUR TAR JAG HAND OM DEM?
I början av varje vecka får du ett sms där du ser vad veckans kasse innehåller. Du får också en länk till hemsidan där du under säsongen får presentationer av varje grönsak, samt förvaringstips, tillagningstips och receptförslag. 

 

VAD STYR INNEHÅLLET I KASSEN?
Innehållet i grönsakskassarna baseras på vad som finns skördeklart för säsongen. Tidigt på säsongen är det ofta primörer som skördas, exempelvis småmorötter och spädare bladkål, medan senare på säsongen blir grönsakerna större och matigare. Tidigt och sent under säsongen kan det också vara något mindre mängd grönsaker, men det kompenseras upp under säsongens gång. Att äta efter säsong innebär inte bara att vi äter det som finns skördeklart just nu, utan också att vi lär oss äta mer av vissa grönsaker vid vissa tider då de levererar större mängd, likaväl som vi äter mindre (eller inte alls) av vissa grönsaker då det inte är säsong för dem. Även väder, vind och skadedjur kan påverka skörden. 

 

OM DET ÄR NÅGOT JAG INTE TÅL ELLER TYCKER OM?
Är det någon grönsak du inte tål (eller absolut inte vill ha) går det oftast bra att byta den mot något annat. Jag vill dock uppmana dig att åtminstone testa alla grönsaker en gång innan du nekar nån, då många smakar helt annorlunda än de du är van vid från affären (förutsatt att du inte är allergisk, såklart!).

 

HUR GÖR JAG OM JAG ÅKER PÅ SEMESTER?
Jag ger dig möjligheten att pausa din prenumeration ett par veckor under säsongen. Om detta blir aktuellt vill jag veta det senast en vecka innan för att hinna planera skördearbetet. Om du har behov av fler eller längre pauser (från tre veckor och mer) där du inte har möjlighet att ta emot och ta med dig grönsakerna önskar jag att du hör med någon vän om den vill ha kassen, alternativt får du höra av dig till mig för en lösning. En viktig anledning till att jag har prenumerationer är för att få en ekonomisk hållbarhet och förutsägbarhet i företaget, och då behöver jag få sålt de grönsakskassar jag har planerat för. 

Några tips från mig gällande semester/resor i kombination med grönsaksprenumeration:

 • Tänk på att det mesta i kassen går bra att förvara i kylskåpet flera veckor.

 • Många gånger kan man ta med sig grönsakerna dit man ska.

 • Det går bra att hämta grönsakerna under helgen (fre-sön) i gårdsbutiken om ni är bortresta vid utlämning på torsdagar. 

 • Ge bort kassen till en god vän, eller kanske till en granne som vattnar blommor och matar katten?

 • Fråga om någon du känner vill testa kassen en vecka och hämta ut den istället för dig!

NÄR OCH HUR BETALAR JAG?
När du bokar en prenumeration så åtar du dig att köpa en grönsakskasse varje vecka under hela den angivna säsongen, och du bekräftar din bokning genom att betala en förskottsbetalning på de fyra första grönsakskassarna. Denna förskottsbetalning fungerar dels som en garanti att du verkligen vill ha prenumerationen och går med på villkoren, men också som en buffert för de kostnader som uppstår under våren och försommaren då allt ska köpas in, sås, planteras och skötas om. Resterande grönsakskassar betalas löpande under säsongen med Swish. Om du vill betala hela säsongen i förväg löser vi givetvis det! Säg bara till!

 

JAG VILL PRENUMERERA! HUR GÖR JAG?

Du bokar din prenumeration genom att fylla i formuläret nedan. Skriv gärna kort om hur ditt hushåll ser ut (hur många ni är som ska äta av grönsakerna och ungefärlig ålder) samt i vilket område du bor, så jag får en uppfattning om vilka ni som prenumererar är och hur stort mitt upptagningsområde är.

Fästpunkt 1

HÄR BOKAR DU GRÖNSAKSPRENUMERATION!

Är du tidigare prenumerant och vill fortsätta 2024?

Klicka här!

Vill du ställa dig i kö för en plats i årets grönsaksprenumeration?

Klicka här!

bottom of page