top of page

GRÖNSAKSPRENUMERATION

Tre_kassar.jpg

FÄRSKA GRÖNSAKER VARJE VECKA
FRÅN DIN LOKALA GRÖNSAKSODLARE!

 • Vill du äta närodlade, nyskördade och otroligt smakrika grönsaker varje vecka från juli till oktober?

 

 • Tycker du att det är viktigt att dina grönsaker är odlade utan gifter, onödigt emballage, långa transporter och mellanhänder?

 

 • Är du redo att lära dig mer om att äta efter säsong och få möjlighet att testa grönsaker som du inte hittar i butik?

Då ska du ta chansen att knipa en av årets grönsaksprenumerationer!

Tänk dig att varje vecka under fyra månader hämta upp en kasse färska, smakrika grönsaker, odlade och skördade av din lokala grönsaksodlare.

Prenumerera på en kasse grönsaker varje vecka från juli till och med oktober, 18 veckor totalt.

Grönsakskassen innehåller varje vecka 6-8 olika grönsaker:

 

BASGRÖDOR (3-4st)

 • färskpotatis de veckor skörd finns

 • tomat & gurka

 • rotfrukter (morötter, betor, kålrot, rotselleri, palsternacka ...)

 • lök (gul lök, rödlök, salladslök, purjolök, gräslök ...)

 

SPECIALGRÖDOR (2-4st)

 • huvudsallat, paprika, mangold, bladkål, ärtor, bönor, huvudkål, selleri, squash, broccoli, aubergine, rädisor, majs, pumpa ...

 

SMAKSÄTTNING (1-2st)

 • färska örter, chili, vitlök

 

Tillgången i odlingen styr innehållet. Utifrån vad som finns skördeklart för veckan sätter jag ihop en kasse med bra variation! Det finns alltid möjlighet att komplettera veckans kasse med fler grönsaker på plats under gårdsförsäljningen på torsdagar och under helgens självbetjäningen i gårdsbutiken.

PRIS 250kr/vecka

Förskottsbetalning på 1000kr betalas vid bokning

Exempel på grönsakskassar under 2022:

GRÖNSAKSPRENUMERATION 2023
v.26.jpg

Grönsakskasse vecka 26

v.32.jpg

Grönsakskasse vecka 32

v.29.jpg

Grönsakskasse vecka 29

v.34.jpg

Grönsakskasse vecka 34

v.31.jpg

Grönsakskasse vecka 31

v.35.jpg

Grönsakskasse vecka 35

v.37.jpg

Grönsakskasse vecka 37

v.40.jpg

Grönsakskasse vecka 40

v.38.jpg

Grönsakskasse vecka 38

v.41.jpg

Grönsakskasse vecka 41

v.39.jpg

Grönsakskasse vecka 39

v_edited.jpg

Grönsakskasse vecka 42

DU FÅR OCKSÅ ...

 • information om alla grönsaker som är med under säsongen

 • tillagningstips, förvaringstips och råd om hur man exempelvis kan torka, frysa in eller förädla de grödor som är lämpliga för detta

 • ett mejl varje vecka där jag presenterar innehållet i veckans kasse och ger tips på recept som passar veckans grönsakskombinationDetta mejl är också en möjlighet för mig att kommunicera till er om vad som sker i odlingen just nu och eventuella ändringar. 

BOKA DIN GRÖNSAKSPRENUMERATION

Du bokar din kasse genom att fylla i formuläret nedan. Skriv gärna kort om hur ditt hushåll ser ut (hur många ni är som ska äta av grönsakerna och ungefärlig ålder) samt i vilket område du bor, så jag får en uppfattning om vilka ni som prenumererar är och hur stort mitt upptagningsområde är.

Jag sköter bokningarna manuellt, så du får en bekräftelse med betalningsanvisning så snart jag har läst och registrerat ditt bokning.

HUR LÄNGE GÄLLER PRENUMERATIONEN?
Säsongen är 18 ve
ckor och startar vecka 26 (29 juni) och slutar vecka 43 (26 oktober). 

TILL HUR MÅNGA PERSONER ÄR KASSEN ANPASSAD?

Det beror helt och hållet på hur mycket grönsaker du äter! Jag har prenumeranter som är en person i hushållet, två vuxna, en vuxen med två barn, två vuxna med småbarn, två vuxna med tonåringar... Ibland kan det vara enklare för två vuxna att äta en kasse grönsaker jämfört med en familj med små barn. Ta en titt på bilderna från förra årets grönsakskassar och skapa dig en uppfattning om innehållet.

VART OCH NÄR HÄMTAR JAG MIN GRÖNSAKSKASSE?
Här finns två alternativ:

 1. Du hämtar dina grönsaker hos Timmervikens Skafferi torsdag kl. 16-19 då gårdsförsäljningen är öppen med Josefina på plats. Du plockar själv ihop dina grönsaker utifrån en lista som finns uppsatt. Det finns papperskassar att tillgå, men ta gärna till vana att ta med egen kasse.

 2. Om du inte kan komma torsdagar går det bra att hämta upp grönsakerna i gårdsbutiken fre-sön (öppettider för gårdsbutiken kommer senare). I detta fall packas grönsakerna in i kylskåp, och du hämtar när det passar dig.

 

VILKA GRÖNSAKER INNEHÅLLER KASSEN OCH HUR TAR JAG HAND OM DEM?
I början av varje vecka får du ett mejl där du ser vad veckans kasse innehåller. Du får också under säsongen presentationer av varje grönsak, samt förvaringstips, tillagningstips och receptförslag. 

 

VAD STYR INNEHÅLLET I KASSEN?
Innehållet i grönsakskassarna baseras på vad som finns skördeklart för säsongen. Tidigt på säsongen är det ofta primörer som skördas, exempelvis småmorötter och spädare bladkål, medan senare på säsongen blir grönsakerna större och matigare. Tidigt kan det också vara något mindre mängd grönsaker, men det kompenseras upp under säsongens gång. Att äta efter säsong innebär inte bara att vi äter det som finns skördeklart just nu, utan också att vi lär oss äta mer av vissa grönsaker vid vissa tider då de levererar större mängd, likaväl som vi äter mindre (eller inte alls) av vissa grönsaker då det inte är säsong för dem. Även väder, vind och skadedjur kan påverka skörden. 

 

OM DET ÄR NÅGOT JAG INTE TÅL ELLER TYCKER OM?
Är det någon grönsak i kassen du inte tål (eller absolut inte vill ha), säger du bara till, så får du byta den mot något annat. Jag vill dock uppmana dig att åtminstone testa alla grönsaker en gång innan du nekar nån, då många smakar helt annorlunda än de du är van vid från affären (förutsatt att du inte är allergisk, såklart!).

 

HUR GÖR JAG OM JAG ÅKER PÅ SEMESTER?
Jag ger dig möjligheten att pausa din prenumeration ett par veckor under säsongen. Om detta blir aktuellt vill jag veta det senast en vecka innan för att hinna planera skördearbetet. Om du har behov av fler eller längre pauser (från tre veckor och mer) där du inte har möjlighet att ta emot och ta med dig grönsakerna önskar jag att du hör med någon vän om den vill ha kassen, alternativt får du höra av dig till mig för en lösning. En viktig anledning till att jag har prenumerationer är för att få en ekonomisk hållbarhet företaget, och då behöver jag få sålt de grönsakskassar jag har planerat för. 

Några tips från mig gällande semester/resor i kombination med grönsaksprenumeration:

 • Tänk på att det mesta i kassen går bra att förvara i kylskåpet flera veckor.

 • Många gånger kan man ta med sig grönsakerna dit man ska.

 • Det går bra att hämta grönsakskassen under helgen (fre-sön) i gårdsbutiken om ni är bortresta vid utlämning på torsdagar. 

 • Ge bort kassen till en god vän, eller kanske till en granne som vattnar blommor och matar katten?

 • Fråga om någon du känner vill testa kassen en vecka och hämta ut den istället för dig!

NÄR OCH HUR BETALAR JAG?
När du bokar en prenumeration så åtar du dig att köpa en grönsakskasse varje vecka under hela den angivna säsongen, och du bekräftar din bokning genom att betala en förskottsbetalning på de fyra första grönsakskassarna. Denna förskottsbetalning fungerar dels som en garanti att du verkligen vill ha prenumerationen och går med på villkoren, men också för att klara av de kostnader som uppstår under våren och försommaren då allt ska köpas in, sås, planteras och skötas om. Resterande grönsakskassar betalas löpande under säsongen med Swish. Om du vill betala hela säsongen i förväg löser vi givetvis det! Säg bara till!

 

JAG VILL PRENUMERERA! HUR GÖR JAG?

Du bokar din kasse genom att fylla i formuläret nedan. Skriv gärna kort om hur ditt hushåll ser ut (hur många ni är som ska äta av grönsakerna och ungefärlig ålder) samt i vilket område du bor, så jag får en uppfattning om vilka ni som prenumererar är och hur stort mitt upptagningsområde är.

HUR FUNKAR DET?
Jag vill boka grönsaksprenumeration år 2023!
Fästpunkt 1

Tack för din bokning!

När bokningen är gjord får du inom några dagar ett bekräftelsemejl med inbetalningsuppgifter.

bottom of page