

Bladraps
Brassica napus
Bladraps tillhör egentligen samma släkte som kålrot och raps, men klassas ofta som en variant av grönkål och äts på samma sätt som grönkål.. Vackra och mycket goda blad och stjälkar!
Förvaring
Kyl: fuktad i påse eller tät behållare i kylskåp.
Frys: Vill du frysa in den går det bra antingen rå eller förvälld.
Rumstemperatur: Nja, kan hålla sig i ett glas kallt vatten en stund men slokar snabbt.
Tips
Bladraps slokar snabbt efter skörd, men blir krispig igen om den sköljs i kallt vatten och förvaras i en sluten plastpåse/plastbytta i kylskåpet.
Tillagningstips
God att strimla färsk och ha med i en sallad, eller strimla och stek tillsammans med andra grönsaker och krydda med ett gott örtsalt. En tredje favorit hos oss är att strimla bladen och knåda med en dressing på olja, citron, hackad vitlök, salt och lite peppar. Gott som tillbehör!
Om du har en råsaftcentrifug kanske du vill testa en kållemonad? Kör 6st stjälkar och två ekologiska citroner i råsaftcentrifugen. Rör ut 1dl socker och 1msk honung i lite varmt vatten. Låt kallna och blanda till en lemonad med saften. Drick och njut!