top of page
Pak Choi

Pak Choi

Brassica oleracea

Pak choi, även känd som bok choy eller kinesisk kål, är en grön bladgrönsak som tillhör kålsläktet Brassica. Den har sitt ursprung i Kina och används flitigt i asiatiska kök, men har också blivit populär i västerländska matlagning. Pak choi har en mild och krispig smak som liknar spenat och mangold, vilket gör den mångsidig i olika rätter.


När det gäller näringsinnehåll är pak choi en källa till vitamin A, vitamin C och vitamin K. Den innehåller också kalcium, magnesium, kalium och folat.


I köket kan pak choi användas på många olika sätt. Den kan ätas rå i sallader eller som ett krispigt tilltugg. Mer vanligt är att den tillagas snabbt för att behålla sin krispighet och näringsämnen. Pak choi är utmärkt i wok-rätter, soppor, och ångade rätter. Den kan också stekas lätt med vitlök och ingefära för att framhäva dess naturliga smaker. Dess milda smak gör att den passar bra tillsammans med många andra ingredienser, från kött och fisk till tofu och andra grönsaker.


Sammanfattningsvis är pak choi en mångsidig och näringsrik bladgrönsak som kan användas i en mängd olika rätter. Dess krispiga textur och milda smak gör den till en favorit i både asiatiska och västerländska kök.


Ätbara delar

Blad, stjälkar och stam.


Förvaring

Kyl: Ja. I tät förpackning som hjälper till att bibehålla krispigheten.

Frys: Ja. Rå eller förvälld.

Rumstemperatur: Nej.


Tillagningstips

Halvera och grilla eller stek. Pensla med olja under tiden du grillar den och strö över ett gott örtsalt. Ät som tillbehör.

Även god att strimla ner färsk i en sallad tillsammans med andra bladgrönsaker, eller strimla och steka tillsammans med andra grönsaker.
bottom of page