top of page

Veckans grönsaker vecka 30 - 2024

Skribentens bild: JosefinaJosefina


"Det går lika bra med selleri!" fick vi lära oss av kockarna Werner & Werner. Enligt dem kan man byta ut i stort sett allt mot selleri.


Men vet ni? Jag håller inte med. Däremot håller jag med om att selleri är en fantastisk grönsak som vi ska bli bättre på att använda. Det finns knep att ta till om du inte uppskattar den bitska doften och smaken, men framförallt är den fantastisk som smaksättare i grytor, soppor, örtsalter och pastasåser! Har du listat ut att det är premiär för stjälkselleri denna vecka?


LÄGET I ODLINGEN

Jag har njutit av sol, salta bad och ledig tid med familjen under helgen som gått. Precis vad som behövdes just nu. Marken har börjat torka upp, och väderprognosen framåt ser lovande ut. Äntligen!


Denna vecka kommer många plantor att planteras ut för sen skörd. Sockerärtor och brytbönor (den tidiga sådden verkar inte klara av att leverera, så nu håller vi tummarna för den sena sådden), fänkål, huvudsallat, ny omgång pak choi och kålrabbi, broccoliplantor som ska bytas ut, nya omgångar med salladskål och blomkål (och nu hoppas jag att blomkålen kan få vara ifred från sniglar och kyla, så vi får njuta av dessa vita, kompakta blomställningar senare i höst).


VECKANS GRÖNSAKER

Nyhet denna vecka är alltså stjälkselleri (för er som väljer denna), och det är den första primörskörden vi gör nu vilket innebär spädare stjälkar än vi är vana vid från affären.


Ingår för alla:


Tre valfria av följande fyra grönsaker (om du hämtar grönsakerna under helgen och har specifika önskemål, var då snäll och svara på sms:et så jag kan packa din låda):


Alla grönsaker i listan ovan är länkmarkerade med grönt. Du kan klicka på respektive grönsak och läsa mer om själva grönsaken, hur du bäst förvarar den, några smarta allmänna tips och tillagningstips.


INFORMATION OM GRÖNSAKERNA

Vill du veta mer om en grönsak kan du klicka på den ovan, så kommer du till en sida där du hittar allmän information, förvaringsinstruktioner och tillagningstips.


Och du ...

... nu har ju fyra veckor av prenumerationen gått.

Några av er har betalat för hela säsongen, och för er rullar det på som vanligt.

Ni som betalat förskottsbetalningen på fyra veckor och hämtat era grönsaker de första fyra veckorna som passerat kommer från och med denna vecka betala då ni hämtar grönsakerna. Några väljer att betala vecka för vecka, några väljer att betala fyra veckor i taget, några väljer att betala för hela säsongen. Du gör precis som du vill, och på prenumerantlistan på kylskåpet ser du vilka veckor som är betalda (de är då grönmarkerade).


/Josefina

Comentários


Småskalig grönsaksodlare, biodlare och mathantverkare i Timmervik

Logga_rund_vit.png

Besöksadress

Berghällsvägen 2
442 97 KODE

Kontakt

E-post: josefina@timmervikensskafferi.se
Telefon: 070-301 44 25

Swish: 123 411 8220

© 2024 av Timmervikens Skafferi

bottom of page